Torkade frukter och nötter är goda och enkla att ta med på vandringen. Erbjud ett urval av sorter i glasburkar uppmärkta med sortens namn på och bruna papperspåsar att plocka med sig godiset i. Exempel på produkter. Torkade äppelringar, katrinplommon, torkade aprikoser, torkade blåbär, hasselnötter etc.
Torkad frukt har många möjligheter. Torkad frukt är en koncentration av fruktens smak och sockerarter. Därför är torkade frukter inte bara goda att äta som de är utan högst lämpliga att koka kompott eller sylt på och man behöver varken koka länge för att reducera smaken eller använda mycket socker för att uppnå djupa smaker. Prova!
Pilgrimsmat innebär att växter med rötter i medeltiden får nytt liv och blir till matupplevelser längs pilgrimsleder till Vadstena. Arter bevaras, odlare och matlagare växer och pilgrimsvandrandet ökar med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.