Ingredienser
2 kg äppelmos
1 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
Lite salt
Blanda och smaka av med lite salt
Om man har färdigt äppelmos är det här den enklaste vägen att krydda upp och ge karaktär på en färdig produkt. Många har troligen inte tid att koka eget äppelmos till frukostbuffén. För den som väljer eller har tid att koka eget äppelmos. Rekommenderar jag att grovmala äpplet med skalet kvar utan kärnhusen och sedan koka ett gott äppelmos. Mycket av äpplet smask och karaktär sitter i just skalen.
Gott att servera äppelmos, färska bär eller färsk frukt i bitar till overnight oats.
Pilgrimsmat innebär att växter med rötter i medeltiden får nytt liv och blir till matupplevelser längs pilgrimsleder till Vadstena. Arter bevaras, odlare och matlagare växer och pilgrimsvandrandet ökar med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.