Ingredienser
1 L havregryn
1 L Havremjölk
3 dl torkade blåbär
2 dl linfrön
100 gr flytande honung
1 msk salt
1 tsk mald kardemumma
Lös mjölken och honungen i en skål, blanda in de övriga ingredienserna och täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur och svälla över natten. Ta av plastfilmen och rör om, upplever du att blandningen är för kompakt är det bara att blanda in lite kall havremjölk till önskad konsistens. Smaka av! Förvara i kyl.
Spannmål spelade en central roll i 1300-talets kosthållning. Gott att servera äppelmos, färska bär eller färsk frukt i bitar till overnight oats.
Pilgrimsmat innebär att växter med rötter i medeltiden får nytt liv och blir till matupplevelser längs pilgrimsleder till Vadstena. Arter bevaras, odlare och matlagare växer och pilgrimsvandrandet ökar med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.