Inlagda rovor

Recept: 1 sats

Ingredienser

2 kg skalade ko rovor.
4 dl maltvinäger
4 dl socker
4 dl vatten
1 kvist fryst eller färsk krondill i lämpliga bitar

Metod

Skär rovorna i önskade lämpliga bitar. Förväll rovorna i saltat vatten i ca 2 minuter, häll av kokvattnet och låt rovorna svalna något. Blanda samman vinäger, socker och vatten så att blandningen löser sig. Varva bitar av rovor och krondill i steriliserade glasburkar med lock. Häll på vinägerblandningen och täck med lagen. Förvara i kylskåp.

Mathias kommentarer

Om burkarna är steriliserade och processen för inläggning är hanterad rätt kan de inlagda rovorna förvaras flera månader i kylskåp. Tänk på att när du öppnar en burk och använder innehållet ta upp rovorna med rena verktyg och använd aldrig fingrarna som verktyg, då finns risken att produktens hållbarhet försämras.