Green Rabbits rågbröd och frukostfrallor

Recept: 1 sats

Ingredienser

0,5 kg Levain (surdeg)
Deg
4 kg Dalavete
1,25 kg Siktad dinkel
375 gr Fullkorns råg
225 gr Dalafullkorn
195 gr salt
4,5-5 L vatten

Dag 1

Blanda samtliga ingredienser och surdegen i blandare tills bra gluteneffekt uppnås (dvs trådbildning bildas) Väg degen i önskade bitar och riv (forma till runda bröd eller frallor) Jäs i kyl över natten.

Dag 2

Gräddning av 1 kg:s bröd
Värm ugnen till 250 C, sätt in bröden i ugnen och skapa ångeffekt. Grädda därefter bröden i 200 C i ca 45-50 minuter. Låt svalna.
Gräddning av 100 gr frallor
Värm ugnen till 265 C, sätt in bröden och skapa ångeffekt. Grädda därefter frallorna i 200 i ca 17 minuter. Låt svalna.

Mathias kommentarer

Både runda bröd och frallor som svalnat av går utmärkt att frysa in, tina och värma på vid behov.