Ingredienser
10 st skrov av kyckling
10 st gula lökar med skal
6 st lagerblad
Salt
Vatten
Rosta fågelskroven i 200 C ugn till gyllene, lägg skroven i en rejäl gryta och täck med kallt vatten. Skäl lökarna på hälften och sota snittytorna några minuter på en het platta eller en stekhäll, lägg ner lökarna i grytan så att de täcks med vatten. Koka upp, sjud och skumma i 8-10 timmar. Fyll eventuellt på med mer vatten så att benen och lökarna är täckta med vätska. Sila och reducera till önskad styrka och smak, smaka av med salt. Sila, kyl ner och förvara i kyl. Värm på serveringsdagen.
Värmehåll buljongen på buffé genom att servera den ur pumptermos. Tänk på att troligen vill många fylla sin privata termos till vandringen, så se till att du/ni värmt ordentligt med buljong på morgonen.
Pilgrimsmat innebär att växter med rötter i medeltiden får nytt liv och blir till matupplevelser längs pilgrimsleder till Vadstena. Arter bevaras, odlare och matlagare växer och pilgrimsvandrandet ökar med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.